Nazorg instructies

Beauty Studio Always Pretty

 

U heeft onlangs een permanente make-up (PMU) behandeling ondergaan. Om het pigmentatieproces zo goed mogelijk te laten verlopen is het noodzakelijk onderstaande instructies strikt op te volgen.

Binnen enkele dagen kunnen korstjes, velletjes of een vliesje op de PMU ontstaan. Dit kan per persoon verschillen en is heel normaal. U dient er voor te zorgen dat de korstjes zo lang mogelijk op de huid blijven zitten, des te mooier het eindresultaat. Hoe doet u dit? Door de huid waar de PMU geplaatst is droog te houden zolang er nog korstjes, velletjes of vliesjes aanwezig zijn. Ook als u dit niet heeft dient de huid minimaal een week droog te worden gehouden.

Indien u uw haar wilt wassen …. goed uw hoofd achterover houden met uitspoelen en eventueel een dikke laag vaseline BOVEN de PMU aanbrengen (niet er op) zodat eventuele druppels opgevangen worden. Geen crème of vaseline op de PMU smeren.

Vlak na de behandeling zal de kleur donkerder zijn en breder lijken. Dit duurt 1 week.

Niet aan de korstjes of velletjes trekken of krabben. Indien u dit wel doet zullen er gaatjes tussen de PMU komen. De inkt kan daar dan niet in de huid trekken en zal dus niet hechten.

De gepigmenteerde huid mag de eerste 2 weken na de behandeling niet in aanraking komen met zon en sauna. Dit kan de kleur van uw PMU beïnvloeden.

Zodra alle korstjes, velletjes en vliesjes van de huid af zijn zal de kleur van de PMU een stuk lichter zijn. U kunt het dan zelfs te licht vinden! Dit is heel normaal. Ook kan het gebeuren dat tijdens het afvallen / loslaten van de korstjes het net lijkt of de inkt niet gepakt heeft. Er is dan vrijwel geen kleur te zien op het stukje huid wat er onderuit komt. Ook dit is heel normaal. Onder in de huid zit namelijk nog kleur wat nog omhoog moet komen. Het duurt zeker 5 weken voordat de kleur volledig in de huid uitontwikkeld is. Pas dan kunt u zien wat het eindresultaat van de 1e PMU behandeling is geworden. U ziet dus ook pas na die 5 weken of er nog puntjes op de i moeten worden gezet, of dat de gehele PMU nog wat intensiever mag.

U kunt dan na die 5 weken contact met mij opnemen om een afspraak te maken voor een nabehandeling. De nabehandeling ( € 35,-) zal dan plaatsvinden tussen de 6 en 12 weken na de 1e PMU behandeling. Eerder is absoluut niet mogelijk omdat de kleur dan nog niet volledig is uitgewerkt. U heeft dus ruimschoots de tijd om uw PMU te laten nabehandelen.

Er kan eventueel nog een 2e nabehandeling nodig zijn (weer na 6 weken maar binnen 12 weken na de 1e nabehandeling) en de kosten hiervan zijn dan ook weer € 35,-.

Indien u na 12 weken, maar binnen 1 jaar, besluit een nabehandeling af te spreken dan betaalt u 1/3 van de normale prijs. (€ 67,50 en niet 1/3e van de aanbiedingsprijs van dat moment).

Indien u na 1 jaar maar binnen 2 jaar terug komt om uw PMU bij te laten werken, dan betaalt u de helft van de normale prijs ( € 99,- en niet de helft van de aanbiedingsprijs van dat moment).

Indien u NA 2 jaar uw PMU wilt laten bijwerken betaalt u de normale prijs of de aanbiedingsprijs van dat moment.

Het is per huidtype heel verschillend hoe lang de PMU goed zichtbaar blijft. Bij de één blijft het 3 jaar duidelijk zichtbaar, bij de ander is het binnen een jaar vervaagd en is het nodig om het bij te laten werken.

Dit ligt aan een aantal factoren:

  • Hoe snel uw huid de pigmenten afstoot.
  • Uw celdelingsproces van de huid
  • Hoe u er zelf mee omgaat.

Regelmatig zonnen, zonnebank, scrubben en chloor zullen er voor zorgen dat de kleur sneller verdwijnt. Ik raad u dan ook aan om altijd een SPF 50 of hoger op uw PMU aan te brengen om de kleur te beschermen.

Er kan geen garantie worden geven op uw PMU. Een teruggave van uw betaling is tevens niet mogelijk.

Heeft u na het lezen van deze nazorg instructies nog vragen dan kunt u mij mailen op onderstaand mailadres.

Marjolein@alwayspretty.nl

Ik zal uw vraag dan per omgaande beantwoorden.

Beauty Studio Always Pretty.
Marjolein